1. Voordeliger dan rechtstreeks
  2. Geen reserveringskosten
  3. Eenvoudig en betrouwbaar
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws

Covid-19 : Vakantiegeld GARANTIE; 13-10-2020

Reisadvies Frankrijk | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 29-10-2020 | Nog steeds geldig op: 30-10-2020

Vanaf vrijdag 30 oktober tot en met 1 december 2020 geldt een lockdown in heel Frankrijk, met aangepaste maatregelen voor de overzeese departementen en gebiedsdelen. Door het hoge aantal besmettingen met het cororavirus in Frankrijk is opnieuw een verlenging van de noodsituatie afgekondigd voor een periode van 3 maanden, tot half januari 2021. ( dit is  in eerste instantie meer een administratieve regel  Het betekent dat de Franse overheid buitengewone bevoegdheden krijgt en versneld wetten kan doorvoeren als de situatie daarom vraagt) Tot 30 oktober geldt voor verschillende departementen een avondklok van 21.00 tot 6.00 uur. Reis alleen naar Frankrijk als het noodzakelijk is. Na een verblijf in Frankrijk gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Zie voor meer informatie de rubriek ‘Coronavirus’, ook voor inreisbeperkingen. Door de aanslag op 29 oktober in Nice en recent in Parijs is het dreigingsniveau is door de Franse regering op 29 oktober voor het hele land aangepast naar ‘urgence attentats’. De veiligheidsmaatregelen zijn verscherpt en iedereen wordt opgeroepen alert te zijn. Er zijn verscherpte (identiteits-)controles. Volg de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten.

Gewijzigd op: 13-10-2020 | geldig tot 29-10-2020

Het reisadvies voor Frankrijk en delen van  Oostenrijk  is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken op 13-10-2020 aangescherpt naar een oranje reisadvies. Dit betekent dat alleen noodzakelijk reizen is toegestaan. Vakantiereizen worden niet gezien als noodzakelijk en worden daarom afgeraden door de Nederlandse overheid. Mocht je toch afreizen naar een van deze regio’s dan word je dringend verzocht om bij thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Bij boeking van een wintersportvakantie naar een bestemming die  reeds een oranje/rood reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken op moment van boeken heeft of een boeking die gemaakt wordt binnen 8 weken voor vertrek, geldt bij annulering de algemene annuleringsvoorwaarden mits de vakantie door Sneeuwfun kosteloos geannuleerd wordt i.v.m. Covid-19. Dit gebeurt als er vanuit de overheid een (in)reisverbod, gesloten landgrenzen  of verplichte quarantaine is ingesteld voor reizigers uit Nederland geldend voor jullie bestemming, regio of land waardoor de accommodatieverschaffer en skigebied u niet kan ontvangen.

De Pandemie is geen onvoorziene omstandigheid meer. Een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken is een advies en niet bindend. Het blijft altijd uw eigen verantwoordelijkheid om goed op te letten en te beslissen of u op vakantie gaat.  

17-8-2020
Is wintersport nog mogelijk voor het seizoen 2020-2021? 
JAzeker
Wij zijn positief over het komende wintersportseizoen. Alle professionals doen hun uiterste best om de klant een veilige vakantie te bieden.  Een wintersport is een veilige manier om te reizen met je eigen reisgezelschap in de vakantiewoning en de hele dag  in de buitenlucht. De skigbieden,  en accommodaties  zijn er klaar voor met extra hygiene maatregelen en eventueel mondbeschermingverplichting in wachtrijen, restaurants en skiliften.

*Het zijn onzekere tijden en daarom hebben wij flexibele annuleringsvoorwaarden opgesteld.
 Uiterlijk de dag voor de aankomstdag wordt er besloten hoe de situatie omtrent Covid-19 in uw vakantiebestemming ervoor staat.  Is er vanuit de overheid een (in)reisverbod, gesloten landgrenzen  of verplichte quarantaine ingesteld voor reizigers uit Nederland geldend voor jullie bestemming, regio of land waardoor de accommodatieverschaffer en skigebied u niet kan ontvangen zal de reis door Sneeuwfun kosteloos geannuleerd worden
Als bovenstaande, van toepassing is, voor jouw geboekte wintersportvakantie, dan geldt er de GARANTIE voor VakantieGeld en is er de keus,; Het omboeken van de wintersportvakantie naar een andere periode of bestemming, een voucher voor een volgende reis of geld terug.

Ben je al ter plaatse  en kun je niet blijven op de bestemming, dan krijg je de niet genoten reisdagen retour en als ook  het vervoer via ons is geregeld, hebben wij een repatrieringsplicht en zorgen wij ervoor dat iedereen weer veilig thuiskomt. 

Reserveren via SNEEUWFUN betekent dat je 
reisgeld altijd  GEDEKT is via het SGR.

 

ZOEK EN BOEK
zoek en boek
+ -