1. Voordeliger dan rechtstreeks
  2. Geen reserveringskosten
  3. Eenvoudig en betrouwbaar
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws

INFORMATIE 26-11-2020

â–ºBij het reserveren van de wintersportvakantie is Covid-19 geen onvoorziene omstandigheid meer. Wij gaan ervan uit dat u de risico's afweegt bij het maken van de beslissing om de wintersportvakantie te boeken.

11/12

De Franse Conseil d’Etat, de raad van state, heeft de knoop doorgehakt: de Franse skiliften blijven gesloten in de kerstvakantie. De skigebieden kunnen eventueel op 7 januari geopend worden. De appartementen en hotels  mogen wel geopend blijven en gasten zijn welkom om naar de bergen te komen voor een vakantie in de sneeuw.


27/11 
De Fanse overheid heeft gisteravond besloten dat de skigebieden tot januari gesloten blijven.
Ook de restaurants en bars blijven gesloten. Een wintervakantie met tourskien of wandelen zal mogelijk zijn.

Frankrijk

  • Vanaf 15 december mogen de Fransen weer vrij reizen door het land wel geldt er een avondklok van 21.00-07.00 uur.
  • 24/11 heeft president Macron aangegeven dat het onwaarschijnlijk is dat de skigebieden in Frankrijk met kerst geopend zullen zijn. Binnenkort  volgt hier een definitief gesluit over.


Tijdens de persconferentie van President Macron op dinsdagavond 24 november met betrekking tot de Coronamaatregelen die momenteel in Frankrijk gelden heeft hij het volgende gezegd over de opening van de wintersportplaatsen:

De regering is momenteel nog in overleg met de plaatselijke verantwoordelijken en professionals en de beslissing wanneer de wintersportplaatsen open kunnen en of dat nog voor de Kerstvakantie zal zijn wordt binnenkort genomen. Maar het lijkt hem onmogelijk om een opening voor de feestdagen te voorzien. De voorkeur wordt gegeven aan een heropening in januari onder goede omstandigheden. Op dit punt zal er samengewerkt worden met de Europese buren. Het belangrijkste argument om de opening van de wintersportplaatsen uit te stellen naar januari is om te vermijden dat tijdens de Kersvakantie veel families samenkomen in de appartementen en chalets met het risico van een heropleving van het aantal besmettingen, waardoor de februarivakantie (met de grootste omzet van het hele seizoen ) in gevaar zou kunnen komen. Het is daarom belangrijk volgens de minister van Economische zaken, Bruno Le Maire, om alles in het werk te stellen om een vroegtijdige sluiting van de wintersportplaatsen in het hoogseizoen te voorkomen.

Itale; overweegt om de kerstvakantie de skigebieden gesloten te houden
Zwitserland ; de skigebieden zijn geopend. Er geldt een Oranje reisadvies
Oostenrijk is in lockdown tot 6 december, Daarna is er overleg wat er met de kerstvakantie gebeurt. Zij vinden dat wintersport VEULIG kan

ZOEK EN BOEK
zoek en boek
+ -