1. Voordeliger dan rechtstreeks
  2. Geen reserveringskosten
  3. Eenvoudig en betrouwbaar
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws

Kunnen we deze winter nog wel op wintersport? 04-11-2020

Een wintersportseizoen is gelukkig lang, heel lang en ook in maart, April is het nog altijd fantastisch in de bergen. Laten we vooropstellen dat ook wij niets liever willen dan het virus onder controle te krijgen en te houden,.  maar mogen wij even enorm  balen dat een hele branche wordt neergeslagen met een bericht dat wintersport de komende 2 maanden niet mogelijk zal zijn.

Voor Frankrijk en Oostenrijk geldt een lockdown tot 1 december.
De Franse en Oostenrijkse overheid wil er echter alles aan doen om daarna de wintersport  in de bergen mogelijk te maken voor de EU toerist. 
Achter de schermen is men hard bezig met een eenduidig reisadvies geldend voor de gehele EU om onduidelijkheden uit de weg te gaan. Het zou zo maar kunnen gebeuren, net als voor de zomervakantie, dat ook Nederland, Frankrijk weer voor de kerst op toegankelijk zet. Maar ook bij een negatief (oranje ) reisadvies kan het mogelijk zijn dat u als EU burger welkom bent op het vakantieadres.

Waarschijnlijk  zullen de overige EU burgers wel op wintersportvakantie kunnen gaan en daarom is het via Sneeuwfun mogelijk om een wintersportvakantie te blijven reserveren,.
Het blijft altijd uw eigen verantwoordelijkheid om goed op te letten. Het gaat er volgens ons niet om of u reist maar HOE u reist.  

Uiterlijk de dag voor de aankomstdag wordt er besloten hoe de situatie omtrent Covid-19 in uw vakantiebestemming ervoor staat. Is er vanuit de overheid een (in)reisverbod, gesloten landgrenzen of verplichte quarantaine ingesteld voor reizigers uit Nederland geldend voor jullie bestemming, regio of land waardoor de accommodatieverschaffer en skigebied u niet kan ontvangen zal de reis door Sneeuwfun kosteloos geannuleerd worden en kunt u kiezen uit een omboeking, een reisvoucher of geld retour.
Als u op vakantie bent en de situatie wijzigt ter plaatse i.v.m. Covid-19 waardoor u de vakantie op last van de plaatselijke overheid moet afbreken dan krijgt u de niet genoten reisdagen volledig vergoed in de vorm van een reisvoucher of geld retour.

Hoe graag we ook willen, door niet Europees eenduidige reisadviezen en voorwaarden is het lastig om als reisorganisatie alle verantwoordelijk en garanties te nemen.
Wij gaan ervan uit dat u de risico's afweegt bij het maken van de beslissing om de wintersportvakantie te boeken. Sneeuwfun zal direct de reis kosteloos annuleren als u niet meer kunt reizen en er een verbod gaat gelden op de dag voor uw vertrek.
ZOEK EN BOEK
zoek en boek
+ -