1. Voordeliger dan rechtstreeks
  2. Geen reserveringskosten
  3. Eenvoudig en betrouwbaar
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws

Laatste nieuws over wintersport en corona 28-01-2022

Op wintersport en coronamaatregelen

Voor alle wintersportlanden in Europa geldt een Geel reisadvies. Dit betekent dat je vrij kunt reizen. Als de reisadviezen vanuit het ministerie van Buitenlandse zaken aangescherpt worden naar Oranje dan adviseren wij over de mogelijkheden voor jouw geboekte reis.

Er zijn wel coronamaatregelen die per vakantieland verschillen. Hierbij benoemen wij de belangrijkste regels en maatregelen waar je tijdens de wintersport rekening mee moet houden. Let wel, het zijn maatregelen die op dit moment gelden. Ze kunnen op ieder moment aangepast worden door de Nederlandse overheid of de overheid van uw vakantiebestemming.

Reisadvies Zwitserland
Het reisadvies naar Zwitserland staat volgens de rijksoverheid op Geel Inreizen in Zwitserland is alleen mogelijk voor burgers en inwoners van Zwitserland, Nederland en andere Schengenlanden. Vanaf 4 dec wordt de quarantaine verplichting voor Nederlandsers opgeheven en kunnen alle reizen doorgaan. Wel een PCR test voor iedereen!
---------------------------------

Frankrijk
Het reisadvies naar Frankrijk staat volgens de rijksoverheid op Geel, reizen naar Frankrijk is mogelijk.

Er is een uitgebreidk beleidt van het dragen van mondkapjes, informeer jezelf bij de plaatseljike vvv wat de regels zijn op jouw vakantiebestemming.
Vanaf 15 januari geldt er een 2 G beleid dit betekent dat  men alleen een geldige QR code heeft bij vaccinatie en herstelbewijs. Lees het reisadvies vanuit de overheid vvoor alle informatie

Vanaf 30 november gelden er nieuwe regels en moet je als je  niet (volledig) bent gevaccineerd of niet bent hersteld van COVID-19 een negatieve PCR  of antigeentest kunnen laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 24 uur vóór vertrek naar Frankrijk.

Reizigers vanaf 12 jaar en 2 maanden oud moeten bij verschillende activiteiten in Frankrijk (restaurant, café, winkelcentra,  ect) een coronabewijs (pass sanitaire) laten zien.

Let op: Vanaf 15 december 2021 is het coronabewijs niet meer geldig voor 65 jaar of ouder  en de  2e vaccinatie (of 1e na een covid-besmetting of bij het Janssen vaccin) is langer dan 7 maanden geleden. Alleen een coronabewijs van 3 vaccinaties (of 2 na een covid-besmetting of bij het Janssen vaccin) is vanaf dan geldig. Vanaf 15 januari 2022 geldt deze maatregel ook voor personen van 18 jaar en ouder. Als je  vanaf deze datum niet aan deze voorwaarden voldoet, wordt je als ongevaccineerd gezien en moet je  bij ieder bezoek aan restaurant, bars, etc. en ook voor het verkrijgen van een skipas een negatief PCR- of antigeentestresultaat laten zien die niet ouder is dan 24 uur.

Vanaf 15 december 2021 gelden er ook nieuwe regels voor mensen die het Janssen-vaccin hebben gekregen. Lees alle informatie en details op de website van het consulaat van Frankrijk in Nederland. Met ingang van 15 december 2021 geldt voor mensen die het Janssen-vaccin toegediend hebben gekregen, dat hun coronabewijs zijn geldigheid verliest, tenzij ze binnen een termijn van 8 weken na toediening van die prik een boostervaccin van het type RNA hebben gekregen.

Skiliften:
Om gebruik te mogen maken van de skiliften in Frankrijk dien je vanaf 4 december je coronabewijs (Passe Sanitaire) te tonen bij de aankoop van je skipas. Daarnaast is een mondkapje verplicht voor iedereen vanaf 11 jaar in de wachtrijen voor de skilift en in de gondel zelf. In de stoeltjeslift in de open lucht is het niet verplicht om een mondkapje te dragen.
 

Testen in Frankrijk: 
Je kunt jezelf in Frankrijk op eigen kosten laten testen bij huisartsen en apotheken. Zowel PCR- als antigeentesten zijn 24 uur geldig. Vrijwel alle skidorpen zullen testlocaties hebben.

Mogelijke gevolgen voor jouw skireis:
Iedere reiziger blijft zelf verantwoordelijkheid om te voldoen aan de inreis voorwaarden die in het vakantieland geldt. Sneeuwfun kan slechts adviseren. Het niet kunnen voldoen aan deze voorwaarden is geen geldige reden voor een annulering met Covid-19 vakantiegeldgarantie.

Uiteraard blijft de Sneeuwfun covid-19 vakantiegeld garantie gelden als er vanuit de overheid een (in)reisverbod ( ORANJE of  ROOD REISADVIES) , gesloten landgrenzen  of verplichte quarantaine ingesteld voor alle reizigers uit Nederland geldend voor jullie bestemming, regio of land waardoor de accommodatieverschaffer en skigebied u niet kan ontvangen zal de reis door Sneeuwfun kosteloos geannuleerd worden.

  ---------------------------------------
Oostenrijk

22 dec
Blijf op de hoogte van de  actuele informatie via  reisadvies van de rijksoverheid.

Vanaf de nacht van vrijdag op zaterdag 25 december 2021 om 00.00 uur geldt in Oostenrijk een quarantaineplicht voor reizigers uit Nederland. Om Oostenrijk in te kunnen reizen heeft u een vaccinatie- of herstelbewijs nodig. Bij aankomst in Oostenrijk gaat u 10 dagen in (thuis)quarantaine. Op dag 5 mag u een PCR-test doen en de quarantaine verlaten als deze PCR-test negatief is. Voor vertrek naar Oostenrijk moet u zich online registreren. Als u uw boosterprik heeft gehad én een negatieve PCR-test kunt laten zien die bij aankomst in Oostenrijk niet ouder is dan 72 uur, dan hoeft u niet in quarantaine. Lees in de rubriek Coronavirus wat dit voor u betekent. Er geldt in Oostenrijk een lockdown voor ongevaccineerden. In onder andere de horeca en skigebieden krijgt u alleen toegang met een geldig vaccinatie- of herstelbewijs. In gemeentes en regio’s kunnen de coronamaatregelen verschillen en snel veranderen. Controleer vóór vertrek naar Oostenrijk wat voor uw bestemming geldt. Het reisadvies voor Oostenrijk is geel.

 
Disclaimer:  Sneeuwfun heeft als reisorganisatie geen enkele invloed op de coronaregels in de vakantielanden. Dit wordt bepaald door de overheid.  Sneeuwfun kan niet aansprakelijk gesteld worden voor annuleringskosten bij het niet op vakantie kunnen gaan, als de reizigers niet aan de door de (plaatselijke) overheid gestelde Covid-19 richtlijnen van het te bezoeken vakantieland of de vakantiebestemming kan voldoen. Het is aan de klant om aan de inreisvoorwaarden te voldoen en zich vooraf goed te informeren. Eventuele kosten voor een plaatselijke PCR - en antigeentesten zijn altijd voor eigen rekening.
De actuele informatie over reisadvies is alleen te lezen op het reisadvies van Rijksoverheid

 

 

ZOEK EN BOEK
zoek en boek
+ -