1. Voordeliger dan rechtstreeks
 2. Geen reserveringskosten
 3. Eenvoudig en betrouwbaar
 1. Je bent hier:
 2. home
 3. nieuws

10 tips voor een wintersportvakantie met je gezin 20-09-2021

 1. 1) Start alvast met lessen in Nederland
 2. Zeker voor de echte beginners kan het een aanrader zijn om de kinderen alvast kennis te laten maken met wintersport door middel van het nemen van lessen in Nederland. Zo hebben jullie extra voorpret, kunnen de kids goed voorbereid mee op vakantie en kunnen jullie misschien zelfs al samen een tochtje over de pistes maken.
 3.  
 4. 2) Touwtjes aan handschoenen
 5. Geen zin om elke keer weer opnieuw naar de winkel te moeten om een paar nieuwe handschoenen te scoren? Een handige tip is om dan touwtjes te gebruiken zodat je kind zijn of haar handschoenen niet meer zal kwijtraken.
 6.  
 7. 3) Kindvriendelijk gebied
 8. Maak het extra leuk voor jou en je gezin door voor een kindvriendelijke bestemming te kiezen. Zij bieden vaak extra opties zoals kinderpistes, skileraren die alleen kinderen lesgeven en liften die aangepast zijn voor kinderen. Een andere aanrader is om voor een wat kleiner wintersportgebied te kiezen; minder drukte, maar evenzeer plezier! Voorbeelden van kindvriendelijke bestemmingen zijn; Val Cenis, Prapoutel, La Norma, Valmorel en Fieberbrunn, maar zo zijn er nog veel meer.
 9.  
 10. 4) Vermaak voor onderweg
 11. Of je nu met de auto of het vliegtuig gaat, voordat je op de plaats van bestemming bent, ben je flink wat uren verder. Voordat de kids aan elkaars haren gaan trekken zorg jij dat je goed voorbereid bent en heb je voldoende vermaak klaarstaan. Neem naast een iPad of een mobiele telefoon ook eens wat ouderwetse spelletjes mee voor onderweg, zoals de reisversie van ‘Wie ben ik?’ of ‘Regenwormen’. Verder zijn er rond de vakantietijd vaak leuke kindermagazines te koop met puzzels en verhaaltjes. Daarnaast zal de welbekende ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’ ook nooit vervelen!
 12.  
 13. 5) Opa en oma mee
 14. Het meenemen van een oppas wordt tegenwoordig steeds populairder. Vooral als je wat langer op de piste wil blijven of nog even van de après-ski wil genieten kan het handig zijn om opa en oma mee te hebben als oppas. Natuurlijk ook extra leuk voor opa en oma om op deze manier wat extra tijd met hun kleinkinderen door te kunnen brengen.
 15.  
 16. 6) Voordelige skipas
 17. Er zijn genoeg wintersportbestemmingen in de Alpen die een voordelige skipas bieden voor jonge kinderen. Op sommige plekken is het tot en met vijf of zes jaar zelfs gratis! Op deze manier kun je toch met het hele gezin op wintersport, maar bespaar je jezelf toch nog wat kosten.
 18.  
 19. 7) Boek een pakketreis om jezelf te ontzorgen
 20. Een wintersportvakantie samenstellen kan best wat zoek- en boekwerk zijn. Laat je alle zorgen uit handen nemen door een pakketreis te boeken bij Sneeuwfun. Wij zoeken jouw favoriete bestemming in combinatie met een heerlijk hotel en jouw gewenste faciliteiten. Zelf gaan wij ook al jaren met ons gezin op wintersport, dus we kunnen je adviseren als geen ander.  
 21.  
 22. 8) Ga buiten het hoogseizoen om
 23. Als je nog niet vastzit aan de schoolvakanties kan het een stuk voordeliger te zijn om buiten het hoogseizoen om te gaan. Hierdoor bespaar je flink in de kosten, zeker wanneer je het hele gezin moet bekostigen. Ook is het buiten het hoogseizoen een stuk rustiger op de piste, wel zo fijn als je kinderen net beginnen met wintersport.  Een tip voor komend winterseizoen =31 december. ( de 2e week van de kerstvakantie)
 24.  
 25. 9) Beperk de reistijd
 26. Jij of je kinderen geen fan van lange autoritten? Zoek dan eens naar bestemmingen dichterbij zoals in Frankrijk. Hierdoor ben je sneller op de plaats van bestemming en heb je minder risico op irritaties en kan de vakantie met alle pret beginnen.
 27.  
 28. 10) Nederlandssprekende skileraren
 29. Zeker met jonge kinderen kan het nog spannend zijn wanneer de skilessen helemaal in het Engels zijn. Alhoewel kinderen het vaak toch wel oppakken, kan het misschien ook wel heel vertrouwd voelen om een Nederlandssprekende skileraar te hebben.  Denk eens aan de specialbestemming van Sneeuwfun, Prapoutel.

Julia
 1.  
ZOEK EN BOEK
zoek en boek
+ -