1. Voordeliger dan rechtstreeks
 2. Geen reserveringskosten
 3. Eenvoudig en betrouwbaar
 1. Je bent hier:
 2. home
 3. wintersport in zwitserland
 4. engelberg

Engelberg iCode: ZW01

 1. Authentiek dorp
 2. Geschikt voor families
 3. Dichtbij de piste
 4. Luxe accommodaties
 5. Sneeuwfun begeleiding
 6. Groeps bestemming
 7. Vanaf Utrecht 835 km.
 8. Skigebied informatie

Nieuw bij Sneeuwfun

Met de TITLIS als hoogste berg op 3028 meter is Engelberg een bijzonder sneeuwzeker skigebied. Het uitzicht hier in Centraal Swiss is echt fantastisch en de ijsgrotten zijn een bezoek meer dan waard.

Kort verblijf voor een paar nachten is mogelijk!Een kloosterdorp

Het centrum van Engelberg is authentiek. De sfeer van een klein bergdorp is goed bewaard gebleven. 

In het centrum van Engelberg ligt het grote klooster waar vandaag de dag nog steeds 30 monniken wonen en werken.

Personal blog Engelberg

Naast dat wintersport mijn werk is, is skien mijn grootste hobby. Het leren skien en het plezier hebben in de wintersport heb ik in Engelberg/Zwitserland geleerd. Alle kerstvakanties van mijn jeugd heb ik in Engelberg doorgebracht. Hoe bijzonder is het om samen met mijn zus terug te keren naar de plek waar de liefde en passie voor de sneeuw is begonnen.

Zaterdag 11 januari om 2.30 uur rij ik bij mijn zus de straat in. Ze staat al buiten met haar spullen, we gaan on route. Voor 11 uur rijden wij Engelberg binnen en besluiten een rondje door het dorp te maken langs de huisjes waar we allemaal gelogeerd hebben. De herinneringen komen boven en er is overal herkenning.
Ik ben 2 jaar geleden nog hier geweest om de samenwerking van Sneeuwfun Reizen met Titlis Resort, Hotel Terasse en Berghotel Trubsee te bekrachtigen en om het skigebied te herontdekken. Helaas was het toen mistig en heb ik niet veel gezien.

Hoewel er geen poederdagen zijn, is er een best lekker vooruitzicht. Een strakblauwe lucht en alle pistes boven geopend. Voor Remke is het 23 jaar geleden dat ze hier is. Hoe bijzonder is dit.

We parkeren de auto bij de Titlis baan. Pakken onze spullen, kleden ons om en gaan naar TRUBSEE waar wij 3 nachten in het berghotel op 1800 meter zullen verblijven. De bagage wordt daar naartoe gebracht en wij kunnen gaan genieten. De dag van aankomst en de dag van vertrek is de skipas ook inclusief de prijs.

 

Een heerlijke middag met afdalingen waar we telkens ons verbazen hoe wij iedere hobbel nog kennen. Hoewel de bergen hetzelfde zijn gebleven is er veel veranderd. Nergens wachtrijen waardoor we in een paar uur meer skien dan vroeger op een hele dag. En wat skien de Zwitsers technisch goed, ik ben onder de indruk.
Na de dag krijgen wij de sleutel van een comfortabele kamer van Bergghotel Trubsee. Met bankje, balkon en een uitzicht, werkelijk adembenemend!
We vallen met ons neus in de boter, 4x per seizoen is er moonIight skien vanaf STAND en na een vleesfondue in het gezellige restaurant binden wij de ski's weer onder en skien tot 22.30 uur.
Moe en voldaan kruipen we onder ons heerlijke dikke dekbed, zo typisch Zwitsers.

De ochtend start met een uitgebreid ontbijtbuffet. Met de pistekaart op schoot plannen we de route. Een dag van volop genieten en we doen 2x de route vanaf de Titlis, een gepaalde gele freeride route. Genieten van de gezellige berghutten, eten natuurlijk Goulash soep en er klinkt de hele dag, weet je nog?
We sluiten de dag af met een gratis slee sessie en hebben zo onwijs genoten.
Genoten hebben wij het hele weekend. Engelberg is meer dan een leuk weekend met grote zus!
Wij komen terug!!😍

.

Met de nieuwe gondels direct naar Stand.
Een snowpark op Trubsee.

Een veelzijdig dorp in een prachtige omgeving

Een cliff walk op 3000 meter.
Iglo dorp op Trubsee.

Een gebied met veel uitdaging

Voor veel Freeriders is dit een favoriete bestemming.

Vooral voor de gevorderde skier en snowboarder heeft Engelberg een ideaal skigebied.

 

Skigebied informatie

Engelberg Titlis

Titlis 1050-3028 meter

82 km geprepareerde piste waarvan:296110 21 skiliften
✔  sneeuwzeker ✔  langlauf loipes
✔  funpark ✔  wandelroutes

Sneeuwzeker skigebied in een prachtige omgeving van 1050 tot 3028 meter. Het skigebied van Engelberg bestaat eigenlijk uit twee aparte skigebieden : Titlis en Brunni. Een gratis busdienst rijdt in het hoogseizoen om de 10 minuten tussen de 2 gebieden. Vooral voor de gevorderde wintesporter is het een ideaal skigebied met veel Freeride mogelijkheden en voor veel Freeriders is Engelberg favoriet. Beroemd is de diepzwarte Rotegg-piste.

 

PeriodeKindVolwassenSeniorenFamilie
Skipas 6 dagen 125 313 248
prijs in €
- Kinderen 6-15 jaar
- Senioren is jeugd prijs 16-19 jaar
- skipas chip borg CHF 5.-

Klanten over Engelberg

Ik beveel dit dorp en skigebied echt aan Het is niet zo'n groot skigebied als ik in Frankrijk gewend ben maar wat hebben wij hier genoten. Het voordeel was dat het prachtige pistes voor gevorderden zijn in een bloedmooie omgeving.  De afdaling naar het dorp is leuk lang

Waardering:

Alleen op de berg

Meedere keren in Trubsee Alpine Lodge geslapen. Je staat 's ochtends als eerste op de piste en de stilte om je heen als iedereen aan het eind van de middag weer in het dal zit is geweldig. Insider tip: sla het Indiase buffet tijdens de Indiase avond over en vraag om kaasfondue of een andere Zwitserse specialiteit.

Waardering:

Weer terug naar waar we begonnen zijn Wat een heerlijk weekend hebben we gehad. Engelberg is zeker een aanrader en geslapen op de berg bij Trubsee. S morgens direct de eerste lift naar boven.

Waardering:

ZOEK EN BOEK
zoek en boek
+ -