1. Voordeliger dan rechtstreeks
  2. Geen reserveringskosten
  3. Eenvoudig en betrouwbaar
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws

Après-skiën in Oostenrijk? Dat doe je hier! 07-06-2021

  1. Gerlos
De eerste bestemming waar je echt niet omheen kan is Gerlos. Een populaire wintersportbestemming voor vele Nederlanders, mede door het aanbod van de vele après-ski mogelijkheden. Gerlos bevindt zich in het hart van de Zillertal Arena en biedt alles wat je maar kan bedenken. Van rodelen en langlaufen tot paragliden of hiken, maar natuurlijk heeft het dorp ook vele skiliften en pistes. Met 143 pistekilometers is Gerlos uitgegroeid tot een van de grootste wintersportoorden in het Zillertal voor zowel beginners als gevorderden.

Populaire bars voor de après-ski zin onder andere ‘Cin Cin’; een oerhollandse bar in het centrum van Gerlos. In deze bar hoef je niet in je beste Duits om een biertje te vragen, maar kun je meestal gewoon Nederlands spreken. Cin Cin draait ook nog eens de gezelligste Nederlandse après-ski hits op de achtergrond. Een andere populaire bar is ‘Little London’, ook hier staan regelmatig Nederlandse DJ’s te draaien. Little London bevindt zich in de kelder van hotel Central en biedt alles voor een gezellige après-ski. Het enthousiaste barpersoneel neemt zelfs graag jouw bestelling op in het Nederlands!

  1. Ischgl

Met 238 pistekilometers en 41 skiliften heeft Ischgl voor ieder wat wils. Of je nu beginner bent of ervaren, je kunt hier goed terecht. Het centrum is autovrij, maar dankzij de rolbanden bij de voetgangerstunnel word je van de ene naar de andere kant van het dorp gebracht. Ook voor snowboarders is dit een ideale bestemming door het grote funpark. De après-ski begint hier bij de gezellige en authentieke bar ‘Paznauner Taja’. Hier vier je feest in openlucht en direct aan de piste (op 2000 meter hoogte). Kijk dus niet te diep in het glaasje want je moet ook nog terug naar beneden skiën. Eenmaal in het centrum beneden aangekomen en nog energie over? Ga dan naar ‘de Kuhstall’. Hier draaien ze ‘s middags de après-ski klassiekers, maar kan je later op de avond heerlijk dansen op dance muziek. Geen liefhebber van dansen en ga je liever gewoon biertjes drinken? Dan kan je het beste ‘de Trofana Alm’ opzoeken. Het ideale voorbeeld van het stereotype après-ski bar. Typische Duitse meezingers en handen vol bier en schnapps.

  1. Kirchberg

Op 837 meter hoogte bevindt zich het skigebied van Kirchberg. Dit gezellige wintersportdorp is met name geschikt voor families en beginners. Het dorpje bevindt zich in de skiregio van Kitzbüheler Alpen wat in totaal maar liefst 1.088 pistekilometers biedt. Ook hier is het centrum voetgangersgebied waar je veel gezelligheid terug zal vinden. Van discotheken tot bars en zelfs pubs, wat betreft après-ski zit er voor iedereen wel wat naar wens tussen. In Kirchberg zul je niet alleen veel feestende Nederlanders tegenkomen, maar ook bekende artiesten zoals Dries Roelvink treden hier regelmatig op. Leuk weetje: Kirchberg is ook wel bekend geworden van ‘Oh Oh Tirol’. ‘De Eisbar’ is een populaire plek onder de Nederlandse wintersporters door de Nederlandse eigenaar. Door middel van themafeesten en echte Hollandse kroketten zorgt hij ervoor dat je je helemaal thuis voelt. Hier vier je feest vanaf een uur of vijf tot twaalf. Ben je het dan nog niet zat? Dan kan je je après-ski nog voortzetten in ‘Der Tiroler’, waar je nog tot in de latere uurtjes kan feesten. Van Duitse muziek tot internationale meezingers en zelfs het jodelen, hier komt van alles voorbij.

  1. Zell am See

Voor de schaatsliefhebbers onder ons is dit de ideale wintersport bestemming door het grote meer, waar de stad ook naar is vernoemd. Zell am See is een sfeervol dorp wat internationaal bekend is met 138 pistekilometers en 50 liften. Voor de gevorderden onder ons zijn er verschillende uitdagende zwarte pistes, maar ook off-piste en freeride mogelijkheden. Houd je niet zo erg van skiën of snowboarden? Er zijn ook verschillende langlaufloipes en wandelroutes en een zeer gezellig uitgaansleven. Zo kun je bovenaan de piste al beginnen bij ‘de SchnapsHans Alm-Bar’, hier kun je zowel op het terras neerploffen als feesten in de een van de twee etages van de houten feesttent. Eenmaal terug gekomen in het dorp kun je genieten op het heerlijke terras van ‘Villa Crazy Daisy’. Daarna kun je hier ook een hapje eten of een traditioneel biertje drinken. In deze sfeervolle bar kun je ook sport kijken en darten terwijl er leuke bandjes en DJ’s optreden. Heb je meer zin in een echt feestje? Dan kun je van vier tot vier terecht bij ‘Pinzgauer Diele’. Een bar en discotheek in één waar je elke avond wel wat kunt beleven tot in de late uurtjes. Dat wordt een kort nachtje dus!

  1. Saalbach Hinterglemm

Deze populaire wintersport bestemming is zowel geschikt voor beginners als gevorderden en biedt 270 pistekilometers. Ook de rodelbanen, wandelroutes en langlauf loipes zijn hier zeker te vinden. Deze twee gezellige dorpen staan ook wel bekend om hun après-ski aanbod en ook hier kun je feesten in het dorp én op de piste. In Hinterglemm kun je een bezoek brengen aan ‘De Goaẞstall’ wat direct aan de piste is gelegen inclusief een zonneterras. Mocht je niet zo’n fan zijn van massale druktes kun je goed terecht bij het gezellige ‘Hexenhäus’. Een traditionele bar waar je een heerlijk hapje kunt eten of live-sport kunt kijken onder een potje tafelvoetbal. In Saalbach is een gewilde après-ski plek de bar ‘Bauer’s Schi-Alm’. Deze 40 jaar bestaande ski schuur beschikt over maar liefst vier verschillende bars waar je tot diep in de nacht kunt feesten. Op twee minuten afstand van het centrum van Saalbach vind je ‘De Hinterhag Alm’ die direct aan de Kohlmais-afdaling ligt. Hier wordt iedere dag livemuziek gespeeld en vind je de echte authentieke gezelligheid terug.

Julia

 

ZOEK EN BOEK
zoek en boek
+ -