1. Voordeliger dan rechtstreeks
  2. Geen reserveringskosten
  3. Eenvoudig en betrouwbaar
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws

Skimateriaal huren of kopen 26-08-2021

Voordelen huren

  • Het ski-en snowboardmateriaal is geslepen, gewaxed en wordt vakkundig voor je afgesteld. Dit zorgt ervoor dat je er geen omkijken meer naar hebt en je je dus geen zorgen hoeft te maken over de huidige staat van je spullen. Hetzelfde geldt voor de onderhoudskosten; ook daar hoef je je niet druk over te maken.
  • Door het huren van de ski- en snowboardmaterialen houd jij flink wat ruimte over voor andere bagage onderweg en hoef je je spullen gedurende de rest van het jaar ook nergens op te slaan.
  • Mocht het materiaal niet helemaal bevallen, kun je het snel en gemakkelijk omruilen.
  • Je kunt verschillende type en soorten materialen uitproberen, zonder dat je ieder jaar nieuw materiaal hoeft aan te schaffen.
  • Kostgewijs is het huren van ski-en snowboardmateriaal vaak voordeliger dan wanneer je alles zelf moet aanschaffen als je één keer per jaar op wintersport gaat.


Nadelen huren

  • Je moet iedere keer wennen aan nieuwe ski’s en snowboards, waardoor het wellicht minder comfortabel kan aanvoelen wanneer je materialen huurt die je minder bevallen.
  • Je zal aan moeten sluiten in de wachtrij bij de skishop.
  • Het huren van ski- en snowboardmaterialen is duur.
  • De ski’s worden vaker gebruikt waardoor de kwaliteit sneller achteruit kan gaan.


Huurtip
: Huur vooraf ski- en snowboardmateriaal en betaal tot 50% minder dan wanneer je dit huurt in de winkel ter plaatse.
Huur skimateriaal

Sneeuwfun werkt samen met de winkels van Skiset. Deze winkels hanteren allemaal dezelfde formule: service, kwaliteit en veiligheid staan voorop! Skiset heeft meer dan 700 winkels in vrijwel alle wintersportdorpen in Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland. Het skimateriaal wordt nooit meer dan twee seizoenen verhuurd zodat je er altijd zeker van kunt zijn dat je het allerlaatste wat op de markt te krijgen is, huurt. Je krijgt via Sneeuwfun een voucher die je kunt inleveren bij de Skiset Winkel op jouw wintersportbestemming. Ook staat Sneeuwfun aangesloten bij de SGR zodat jouw geld verzekerd is en je betrouwbaar, eenvoudig en voordelig de huur van ski-en snowboardmateriaal kunt regelen.

Voordelen kopen

  • Je kan geheel naar eigen smaak kiezen wat jij mooi vindt. Zo kun je kiezen voor een bepaald merk, kleur of design.
  • Je hoeft niet in de rij te staan bij het verhuurbedrijf en kunt gelijk de piste op wanneer je je eigen ski’s hebt. Dat scheelt toch weer wat wachttijd en jij kan de piste al op.
  • Wanneer je je eigen materialen hebt hoef je niet steeds te wennen aan verschillende ski’s, snowboards, stokken en schoenen. Je weet wat je hebt en komt dus niet voor vervelende verrassingen te staan tijdens je vakantie.
  • Op lange termijn kan het kopen van wintersportmaterialen goedkoper zijn, zeker als je meerdere malen per jaar op de piste te vinden bent.

 

Nadelen kopen

  • Je kiest voor een bepaald type ski of snowboard en mocht deze niet bevallen is het niet mogelijk om even snel een andere te proberen zoals met huren.
  • Het is een grote uitgave. Niet alleen de aanschaf, maar ook de onderhoudskosten zijn voor jezelf.
  • Je zal je eigen spullen iedere keer mee moeten nemen, wat flink wat ruimte in beslag kan nemen tijdens je reis. Houd er ook rekening mee dat je thuis een opbergplaats moet vinden voor de rest van het jaar.

 

Kooptip: Zorg dat je je ski- en snowboardmaterialen op het juiste moment aanschaft. Als je bijvoorbeeld van plan bent volgend jaar op wintersportvakantie te gaan, begin dan nu alvast met rondkijken. Zeker na het wintersportseizoen zijn er vaak flinke kortingen te krijgen!

Sneeuwfun heeft een goede samenwerking met het skimerk Head en maken graag een mooie aanbieding  voor een eigen ski-of snowboardset, waarbij we natuurlijk rekening houden met jouw ervaring en wensen op de piste.

Julia

ZOEK EN BOEK
zoek en boek
+ -