1. Voordeliger dan rechtstreeks
 2. Geen reserveringskosten
 3. Eenvoudig en betrouwbaar
 1. Je bent hier:
 2. home
 3. nieuws

Wintervakantie in Fins Lapland 26-05-2023

Wintervakantie in Fins Lapland

Als je aan een wintersport denkt dan denk je niet direct aan Finland.
Door de toenemende populariteit van het hoge noorden met het Noorderlicht, rust, ruimte en bovenal de enorme hoeveelheden sneeuw hebben wij eind maart Fins Lapland bezocht, ontdekt en zijn enthousiast geworden. Een verrassende reis waarin we het totaalplaatje van een wintervakantie in het hoge noorden en de beleving tegen het licht hebben gehouden.

We hebben gekeken wat de ''grote'' jongens aanbieden en vervolgens zonder commercieel oogpunt onderzocht wat er voldoet aan ons criterium van het uitvoeren van onze reizen; Als we iets aanbieden aan de klant doen we dit alleen als we er zelf onze eigen vakantie door willen brengen.

We komen tot de conclusie dat Fins Lapland een zeer bijzondere bestemming is voor een echte wintervakantie. Een unieke ervaring. Anders dan waar ook in de Alpen. In Fins Lapland is de keus van de totale beleving afhankelijk van het tijdstip van reizen en de te bezoeken gebieden.
Voor je aan deze “once in a lifetime” reis naar het hoge noorden vertrekt moet er vooral   duidelijk zijn wat zoek je. Als we heel eerlijk zijn dan moeten we zeggen dat als je puur voor het skiën of snowboarden gaat het verstandiger is om te kiezen voor een van de bestemmingen in Zwitserland, Oostenrijk of Frankrijk. Ben je op zoek naar een ultieme winterbeleving in een sprookjesachtige witte omgeving met huisjes uit het sprookje van Hans en Grietje met altijd een dikke laag suikersneeuw dan is Fins Lapland zeker iets voor jou.

Met ruim 8000 km aan gemarkeerde sneeuwscooter paden door de besneeuwde bossen, de prachtige natuurparken waar je op een elektrische fatbike één wordt met de natuur. De grote diepgevroren meren waar je kunt ijsvissen. Het jagen om het overweldigende fenomeen van het Noorderlicht te mogen waarnemen. De waanzinnen hikes die je kunt maken met sneeuwschoenen. De positie op de landkaart, zo ver boven de poolcirkel, het thuis van de Kerstman. Voor de liefhebber de husky, en rendiersafari's of bezoek aan een rendierfarm en de wetenschap dat het 6 maanden winter is met winterse wegen, bomen en landschappen maakt het een onvergetelijke herinnering voor het leven om een wintervakantie in Fins Lapland te ervaren.

Wij vlogen met Finnair via Helsinki ( Deze stad bezocht die eenvoudig met de trein vanaf de luchthaven te bereiken is)   op Kittilä en hebben daar een auto gehuurd.
We hebben  Lapland rondgereden met spijkerbanden over de altijd besneeuwde/ijzige  wegen. 
We hebben veel Finnen gesproken en hoewel die over het algemeen vrij gesloten zijn, maar met de juiste open vragen ook graag hun ervaringen willen delen, zijn we veel te weten gekomen wat zij vinden van het leven in Lapland, Het beste reisseizoen, de gebruiken van het land en alles wat daarbij hoort.
Wij waren gezegend om het Noorderlicht met behulp van een goede dosis doorzetting en een geweldige app, die ons waarschuwde wat de beste tijd was om naar buiten te gaan, diverse keren goed te mogen ervaren.  
We hebben genoten van de soms wel intensieve hikes met snowrackets, van het electrisch Fatbiken, wat voor ons zeker een hoogtepunt was.
We hebben diverse skigebieden getest waar we moesten concluderen dat het heuvels zijn en we in de alpen eigenlijk nooit op een zwarte piste 100% gesneden bochten kunnen maken.
Wij hebben Fins Lapland ontdekt van het hoge noorden bij het Inari meer tot aan Rovaniemi en genoten!

Wil jij weg van de massa en standaarden en op pad met een “eigen”auto om Fins Lapland individueel  te ontdekken?  Wij vertellen graag over onze belevenissen en maken met plezier voor jou een persoonlijk reisplan!

Weetjes;
 • Finland =  8,5 x Nederland is met slechts  5,5 miljoen inwoners waarvan ruim 40% woont in één van de 3 grote steden
 • In Lapland wonen de Finnen en de mensen van de Sami werden vroeger de Lappen genoemd, maar dat horen ze niet zo graag meer.
 • Fins is een taal waar je geen touw aan kunt vastknopen, maar ze spreken allemaal perfect Engels.
 • Het eten is niet veelzijdig en bestaat voornamelijk uit vis (voornamelijk zalm) en rendiervlees. Een smakelijk stuk vlees dat heerlijk bereidt, wordt.
 • De drank die vaak geserveerd wordt is blauwe bessensap, koud of warm
 • Het prijsniveau buiten het alcohol en tabak in de supermarkten vergelijkbaar is met Nederland
 • De Finnen zelf de beste reistijd maart vinden. Het is lang licht, Het Noorderlicht is nog zichtbaar en de temperaturen net meer zo heel koud.
 • Één van de belangrijkste Finse cultuurbebruiken  is het Saunagebruik. Vrijwel iedere toeristenaccommodatie heeft ook een sauna

 

Finland zullen wij komende winter niet als groepsreis aanbieden, maar maken graag een persoonlijk individuele wintersportvakantie op maat.

Wij adviseren voor een reis naar Finland;

Week naar LEVI.; 

1 of 2 dagen skiën, een mooie wandeltocht maken op sneeuwrackets, het Sneeuwhotel bezoeken, Op de berg het Noorderlicht te aanschouwen en naar een rendierfarm gaan, eventueel met een fatbike op pad of een sneeuwscooter.

- De ultieme beleving;
Een rondreis met een auto met spijkerbanden; Levi - Saariselka - Paha - Levi.


 

Wil jij een complete beleving voor een onuitwisbare herinnering in Lapland!
Wij maken graag een persoonlijk reisvoorstel op maat
Mark en Mieke

 

 

 

 

 

 

ZOEK EN BOEK
zoek en boek
+ -