1. Voordeliger dan rechtstreeks
 2. Geen reserveringskosten
 3. Eenvoudig en betrouwbaar
 1. Je bent hier:
 2. home
 3. wintersport in frankrijk
 4. orcieres

Orcieres iCode: FR19

 1. Dichtbij de piste
 2. Groeps bestemming
 3. Voordelige keuze
 4. Vanaf Utrecht 1112 km.
 5. Skigebied informatie

Nieuw bij Sneeuwfun

Orcieres is één van de grootste skigebieden van de zuid Franse Alpen en ondanks de grote aantal zonuren per winter nog enorm sneeuwzeker.
Nadat deze bestemming uitvoerig is getest door Mark en Koos biedt Sneeuwfun Orcieres nu ook aan!

Orcieres is een modern wintersportgebied

 •  29 ski liften en totaal 44 pistes.
 • Uitermate geschikt voor gevorderde skier en boarder.
 • Maar ook voor beginners is het een goed gebied.
 • Er is een ijsbaan en een heerlijk zwembad. Gratis toegang met skipas.

2 dorpen, 1 skigebied

Orciere 1450 en Orciere 1850
Naast skien en boarden ook naar Orciere voor;
Speed riding, paragliden, watervalklimmen en hondensledetochten.

Skigebied informatie

Skigebied - Orcieres ( 1850 tot 2725 meter)

Orciere 100 km skipiste zeer sneeuw en zon zeker

100 km geprepareerde piste waarvan:15304510 44 skiliften
✔  sneeuwzeker ✔  langlauf loipes
✔  funpark ✔  wandelroutes

Voor komende jaren zijn er een aantal interessante projecten gepland, waaronder een lift naar bijna drieduizend meter. Orcieres is een zeer modern wintersportgebied waar de nieuwste vormen van wintersport van harte welkom zijn. Denk aan speed riding , paragliden, watervalklimmen, snake gliss (sleën) en een banden glijbaan met eigen lift dus geen gewandel omhoog.

Ook hondensledetochten, schaatsen en zwemmen zijn mogelijk (de toegang hiervan zit inbegrepen bij de skipas).

De meeste van de 44 afdalingen van het skigebied met in totaal 100 km pistes kunnen rechtstreeks vanuit het gelijknamig station Orcières 1850 worden bereikt met moderne liften. Waaronder ook drie zogenaamde Télémix liften, die wintersporters zowel met gondels evenals met stoeltjes naar het pisterevier vervoeren. Voor beginners wachten een totaal van 4 speciale oefening gebieden en gemakkelijke afdalingen zijn voornamelijk in de buurt van het station of in het gebied van de bergmeren te vinden. Op elke hoogte staan skivakantiegangers hoofdzakelijk royale rode pistes ter beschikking, de meer veeleisendere afdalingen liggen in het bijzonder onder de Drouvet top.

Wie op zoek is naar een bijzondere uitdaging, is op de slalom parcours direct naast de Méollion-piste of op de hogesnelheidsafdaling naast de Les Lauzières lift precies op de juiste plek. Zowel voor skiërs als snowboarders zijn er ook twee boardercross parcours en een verlichte piste voor plezier na zonsondergang. Wintersporters die eerste freestyle verzoeken willen wagen moeten de "Big Air Bag" op het einde van de dal-afdaling niet missen. Op het enorme luchtkussen is voor een zachte landing gegarandeerd, zelfs wanneer sprongen en trucs nog niet zo goed lukken.

Jonge skiërs kunnen zich verheugen op 2 andere speciale pistes. In "Opoualand" op het gebied van de Drouvet 1-lift en in de Milka-zone van het La Marmotte piste kunnen jonge skiërs van een gevarieerd animatieprogramma genieten.

Snowboarders van alle niveaus ontmoeten in het skigebied Orcières 1850, vooral in het snowpark op 2280 meter hoogte. Op een gebied van 16.000 m² staan hier whoops, tables, boxes, rails, jumps en een regenboog box voor beginners tot professionals ter beschikking. Het funpark is bovendien uitgerust met een aparte sleeplift en touw lift.

Degenen die liever van het prachtige landschap van de zuid alpine Champsaur vallei op langlaufski’s willen genieten, kunnen in de omgeving van het skistation Orcières 1850 en het dalstation Orcières 1450 gebruik maken van ongeveer 30 kilometer aan loipes. Boven Orcières 1850 bevindt zich op het Plateau de Roche Rousse een 3 kilometer lange rondweg. De meerderheid van het noordse aanbod begint echter bij Orcières 1450, dat skiërs op elk gewenst moment vanaf het hoogtestation met een gratis pendelbus kunnen bereiken.

Hier zijn de volgende routes beschikbaar: de groene "Branquet" loipe met 3 km, de blauwe "Le Moulin" loipe met 4 km, de rode "Chauffarel" loipe met 6 km, de gelijknamige zwarte verlichte loipe "Chauffarel" met 2 km en een 2 km lange rode loipe naar "Les Garnauds". In de richting van Champoléon Les Borel leidt een andere rode loipe van 5 km en een 6 km lange rode loipe in de richting van Pont du Fossé.

 

PeriodeKindVolwassenSeniorenFamilie
Skipas 6 dagen
Skipas 7 dagen
-Kinderen 5 tot 13 jaar
-Senioren 65 tot 75 en junioren 13 tot 17 zelfde prijs
-Borg voor de skipas chip € 2.-
ZOEK EN BOEK
zoek en boek
+ -