1. Voordeliger dan rechtstreeks
 2. Geen reserveringskosten
 3. Eenvoudig en betrouwbaar

Solden iCode: AU05

 1. Groot skigebied
 2. Geschikt voor families
 3. Dichtbij de piste
 4. Luxe accommodaties
 5. Goede apres ski
 6. Groeps bestemming
 7. Voordelige keuze
 8. Vanaf Utrecht 940 km.
 9. Skigebied informatie

Gezellige wintersportplaats op slechts 950 km vanaf Utrecht

Sölden (1377m.), ligt slechts 950 km van Utrecht en is één van de namen van Oostenrijkse wintersportplaatsen die enorme bekendheid geniet.

Prachtig skigebied met pistes voor iedereen

Er worden onder andere grote internationale wedstrijden gehouden en het dorp is het hele seizoen gezellig gevuld met wintersporters. De Après-ski begint in Sölden al rond een uur of drie en is bijzonder bruisend. Sölden heeft veel te bieden.
Er is een groot waterwereld met zwembaden, glijbanen, wildwaterbaan en sauna´s. Verder is er een bioscoop, theater, casino en een ijsbaan. Het langgerekte dorp heeft veel winkeltjes, 45 restaurantjes en 25 barretjes en straalt GEZELLIGHEID uit.
Wintersportvakantie Sölden – Party en poedersneeuw!

Bruizende wintersportbestemming met gezellige apres ski

Sölden is levendig en bruist van de activiteiten.

Hier begint het feest pas echt!

 • Bijna geen enkel dal in de Alpen biedt de gasten zoveel keuze als het Ötztal in Tirol! Veel pistekilometer van alle niveaus, de modernste liften,  afwisselingsrijke loipenkilometer en ongeveer 250 bergen van 3.000 m hoogte in de gehele Ötztaler Alpen - hier slaan skiharten sneller!
 • Daarbovenop komen talrijke voorbereide winterwandelpaden, gezellige hutten en ’s avonds – naar wens - feesten in de diverse bars en discotheken, een leuke sleepartij of nachtskiën.
 • Rustige winterdorpjes, grote wintersportoorden en niet te vergeten: het Aqua Dome in Längenfeld, dat ontspanning en Wellness biedt – hier is voor ieder wat wils! Sölden – Party en poedersneeuw!
 • De wereldcup-plaats Sölden (1.377 m), gelegen in het centrum van Ötztal, is een van de bekendste ski- en snowboardcentra van Europa en tegelijkertijd ook een legendarische après-ski metropool.
 • Het skigebied (1.377-3.340 m) bestaat uit de beroemde gletsjers Rettenbach en Tiefenbach, evenals het eigen skigebied van Sölden, Giggijoch-Gaislachkogel.
 • Deze zijn met een lift met de gletsjer verbonden, waardoor er sprake is van een perfect omsluitend 150 pistekilometer skigebied. De "Big 3" in het skigebied van Sölden, drie 3.000' ers bieden u de gelegenheid om de betoverende bergwereld te bewonderen. In de namiddag en ’s avonds is het ‘partytime’ in de hutten en de plaats zelf.
 •  Sölden beschikt over een toeristische infrastructuur die elke wens vervult. In het middelpunt staat de Freizeit-Arena, waar zich het Ötztaler Alpenbad met een bad van 25 m en een ‘Erlebnissauna’ bevindt, beiden geheel in Tiroler stijl.
 • Daarnaast beschikt de Freizeitarena ook over een schaatsbaan, sport- en tennishal, fitnessstudio, kegelbaan en bioscoop. Talrijke winkels langs de Hauptstraße nodigen uit tot slenteren.

Skigebied informatie

Skigebied - Otztal - Solden (1377-3249 meter)

De gletsjer van Solden is het gehele jaar geopend

141 km geprepareerde piste waarvan:1555729 34 skiliften
✔  sneeuwzeker ✔  langlauf loipes
✔  funpark ✔  wandelroutes

Het  skigebied  Sölden heeft veel te bieden. De grote sneeuwzekere skiregio Ötztal Arena. Van het skigebied zijn 29 gletsjer kilometers en is het hele jaar geopend.
In het gebied is voor iedereen een piste te vinden. Een droomafdaling met een hoogteverschil van bijna 1700 meter en een totale lengte van 10 km en onderweg zijn er maarliefst 18 skihutten op de berg waar men kan genieten van een kop koffie met apfelstrüdel of iets anders lekkers.

PeriodeKindVolwassenSeniorenFamilie

Klanten over Solden

Groot maar wel gezellig Groot maar niet te groot om ook een gezellig wintersportdorp  te zijn. Je kunt hier het hele jaar skien omdat er ook een glestjer is. Ik vond het wel een beetje druk maar misschien waren wij er op een verkeerd moment.

Waardering:

Veel pistes Solden heeft een gezellig kern en een mooi skigbied maar wel een drukke hoofdstraat

Waardering:

ZOEK EN BOEK
zoek en boek
+ -