1. Voordeliger dan rechtstreeks
  2. Geen reserveringskosten
  3. Eenvoudig en betrouwbaar
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws

Duurzame wintersport 14-05-2021

Als reisorganisatie in wintersportvakanties waren het lastige tijden waarin we voor keuzes hebben gestaan.
De liefde voor de sneeuw en vertrouwen van onze klant heeft ons doen besluiten dat wij Sneeuwfun als onafhankelijke 100% Nederlandse reisorganisatie nog lang willen blijven doen.  
Wij starten het wintersportseizoen 2021/2022 met nog meer passie en zin dan we de laatste 25 jaar hebben gedaan. De pandemie heeft Sneeuwfun volwassen gemaakt. We zijn digitaler en duurzamer en met een nog completer aanbod, scherpe prijzen, vroegboekvoordeel, reisgeld garantie, flexibele reisvoorwaarden en altijd persoonlijke aandacht zijn wij klaar om jouw wintersportvakantie tot in de puntjes te mogen verzorgen.

Sneeuwfun houdt zich bezig met duurzame wintersport en digitalisering.

De pandemie heeft ons buiten een jaar geen wintersportreizen kunnen uitvoeren ook veel gebracht, In een paar maanden tijd hebben we sprongen gemaakt waar we normaal jaren over zouden doen. Met het gevolg een duurzamer en gedigitaliseerdere organisatie.

Wij hebben onze reisdocumenten geheel gedigitaliseerd, gebruiken gerecycled papier en groene energie. Bovendien zijn wij gestart om onze partner hotelaccommodaties, samenwerkende skigebieden en vervoerders te stimuleren om beter om te gaan met aspecten als mileu, natuur en cultuur.

De doelstelling is voor iedere uit te voeren winterreis te streven naar een minimale impact op het klimaat.  Wintersport is belastend voor het milieu, Er zit immers onder al die sneeuw kwetsbare natuur. Daarnaast worden er veelvuldig sneeuwkanonnen ingezet die veel energie en water gebruiken en dan is er  de massa toeristen die zich verplaatsen.  Maar wintersport geeft ons ook veel en om ook onze toekomstige generaties te kunnen laten genieten van de wintersport zullen wij onze uiterste best om de impakt van iedere uit te voeren wintersportvakantie te minimaliseren.

Enkele tips waarbij je zelf kunt bijdrage aan een duurzame wintersport;

  • Ga buiten het hoogseizoen op vakantie als dat mogelijk is. Door de spreiding van het toerisme wordt de natuur minder zwaar belast.
  • Ga naar een sneeuwzeker skigebied die  minder sneeuwkanonnen nodig heeft
  • Maak gebruik van het openbaar vervoer, Ga met de trein, royal clas bus of een vol gevulde auto
  • Ski alleen verantwoord off-piste
  • Probeer zo weinig mogelijk afval te produceren en scheidt de afval volgens de plaatselijke normen 

 

 

 

ZOEK EN BOEK
zoek en boek
+ -