1. Voordeliger dan rechtstreeks
 2. Geen reserveringskosten
 3. Eenvoudig en betrouwbaar
 1. Je bent hier:
 2. home
 3. nieuws

5 Tips om je wintersportvakantie voor te bereiden 18-10-2023

Wintersport is een geweldige manier om te genieten van de sneeuw en de natuur. Maar voordat je op pad gaat, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. zodat je optimaal kunt genieten van de wintersport. In dit blog geven we je
5 tips om je voor te bereiden voor de perfecte wintersportvakantie. 

 
 1. 1
  Wintersportvakantie boeken

Voordat jij je goed kan voorbereiden op de wintersport is het belangrijk om eerst je vakantie te boeken. Veel wintersporters hebben de wintersport al geboekt voor aankomend wintersportseizoen. Heb jij je wintersportvakantie al geboekt? Bij Sneeuwfun hebben we nog een aantal hele leuke beschikbaarheden in Frankrijk, Italië, Zwitserland en Oostenrijk. Wees er snel bij want op de populaire bestemmingen zijn de accommodaties snel vol geboekt!

      2 Boek vooraf je skilessen

Als je nog een beginner bent, is het verstandig om ski- of snowboardlessen te nemen. Dit helpt je om snel de basis te leren en veilig te leren skiën of snowboarden. Regel je skilessen vooraf via Sneeuwfun en ga goed van start op je wintersportvakantie.

 1. 3 Is je skiuitrusting op orde

Als je niet zelf over ski's, snowboards of andere wintersportuitrusting beschikt, kun je deze huren. Ook deze winter  werkt Sneeuwfun weer samen met ruim 700 winkels van SKISET in Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Zwitserland. Al bijna 30 jaar is Sneeuwfun voor de verhuur van skimateriaal en snowboardmateriaal voor de wintersport een partner van Skiset!

In de winter kan het in de bergen erg koud zijn. Zorg daarom ook voor goede kleding en schoenen die je warm houden.  Denk hierbij aan een lekker warm skipak, onderkleding, handschoenen, skisokken, sjaal, skibril en een skihelm.

Heb je eigen materiaal? Laat het vooraf nakijken  slijpen en preparen.

 1. 4 Fysieke voorbereiding op de wintersport

Naast het boeken van de vakantie en het regelen van de skilessen en het skimateriaal is het ook verstandig om je fysiek goed voor te breiden. Skiën en snowboarden zijn actieve sporten die veel van je lichaam vergen. Daarom is het belangrijk om je fysiek voor te bereiden op je wintersportvakantie. Je kunt dit doen door regelmatig te sporten, zoals hardlopen, fietsen of zwemmen. Deze sporten helpen je om je conditie op peil te houden en je spieren te versterken.

Specifieke oefeningen die je kunt doen om je voor te bereiden op wintersport zijn onder andere:
-Squats: deze oefening versterkt je beenspieren, die je nodig hebt om te skiën of snowboarden
-Lunges: deze oefening versterkt ook je beenspieren, en helpt je om je evenwicht te verbeteren.
-Planken: deze oefening versterkt je core, die je nodig hebt om je lichaam stabiel te houden tijdens het skiën of snowboarden. Als je nog nooit hebt geskied of gesnowboard, kun je ook proberen om eens indoor te skiën of snowboarden. Dit is een goede manier om de basistechnieken te leren en om te wennen aan het skiën of snowboarden op sneeuw.

 
      5 Maak een paklijst

De wintersportvakantie staat voor de deur! Ben je er al helemaal klaar voor? Heb je alle benodigde spullen en documenten bij je? Een goede voorbereiding is prettig en zorgt ervoor dat je wintersportvakantie soepel verloopt. Wil je vooraf weten wat je allemaal nodig hebt om mee te nemen? Maak een paklijst zodat je alles bij je hebt. Zo weet je zeker dat je niets vergeet en dat je zorgeloos kunt genieten van je wintersportvakantie.

Bereid je goed voor op je wintersportvakantie zodat je tijdens je vakantie heerlijk kunt genieten van de wintersport!

Vul de Checklist in:

 • Skivakantie geboekt? CHECK
 • Skimateriaal geregeld? CHECK
 • Skibril? CHECK
 • Wintersport kleding? CHECK
 • Reisverzekering met wintersportdekking? CHECK
ZOEK EN BOEK
zoek en boek
+ -