1. Voordeliger dan rechtstreeks
  2. Geen reserveringskosten
  3. Eenvoudig en betrouwbaar
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws

Beleef een magische winter in Noorwegen - Tromsø 18-10-2023

Beleef een magische winter in Noorwegen - Tromsø

Tromsø, de noordelijkste stad van Noorwegen, is een prachtige bestemming voor een wintervakantie. Een nieuwe bestemming die we graag aanbieden vanuit Sneeuwfun! Na onze ervaring in Tromsø kunnen we er niet omheen. Tromsø is de plek voor een perfecte wintervakantie in Noorwegen. De stad ligt in een adembenemende omgeving, omringd door bergen, fjorden en gletsjers. In de winter is de stad bedekt met een dikke laag sneeuw, waardoor je er een sprookjesachtig gevoel krijgt.

Waarom kiezen voor Tromsø? En wat kun je er doen?

Een bezoek aan de rendier farm

Eén van de leukste activiteiten in Tromsø is een bezoek aan een rendierfarm van de Sami. Hier kun je kennismaken met deze bijzondere dieren en ze zelfs voeren. Je kunt ook een rendiertocht maken door de sneeuw! De kans dat je rendieren in het wild tegen komt is ook groot. Tijdens onze trip naar Tromsø hebben wij meerdere rendieren gezien en zijn er een aantal zelfs heel dichtbij gekomen.

Noorderlicht

Tromsø is een van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te zien. De kans om het noorderlicht te zien is het grootst van september tot april. Er zijn verschillende tours beschikbaar die je meevoeren op jacht naar het noorderlicht. Natuurlijk kun je ook zelf het noorderlicht najagen. Dit hebben wij gedaan met groot succes en plezier ! We hebben het noorderlicht op verschillende plekken gezien. Onze tip is om een noorderlicht app te downloaden op je mobiel. Zo kun je naar buiten wanneer de kans groot is om het noorderlicht te zien. Op zoek naar een donkere plek zonder bijlicht en een vrij uitzicht.

Sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandelen is een geweldige manier om de winterse natuur van Tromsø te verkennen. Je kunt kiezen voor een georganiseerde tour of er zelf op uit gaan. Er zijn verschillende routes beschikbaar, van eenvoudige wandelingen tot meer uitdagende tochten. Wij hebben de kabelbaan, Fjellheisen  van Tromsø omhoog genomen, hier hadden we prachtige uitzichten met roze luchten. In de winter is het licht  in Tromsø bijzonder mooi. De zon komt niet meer boven de horizon uit en de hele dag heb je een soort van blauw licht aan de horizon en kleurt de lucht in warme tinten. Het is een prachtig schouwspel dat je niet mag missen. De poolnacht loopt van begin december tot 15 januari.

Walvissen en orka's in de winter in Tromsø

Tromsø is ook een van de beste plekken ter wereld om walvissen en orka's te spotten. In de winter, van november tot januari, verzamelen zich grote groepen orka's en bultruggen in de fjorden bij Tromsø. Deze walvissen komen hier om zich te voeden aan de haring, die in de winter in de fjorden rondzwemt. Er zijn verschillende tours beschikbaar die je meevoeren op walvissafari. Deze tours vertrekken vanuit Tromsø en varen naar de fjorden waar de walvissen te vinden zijn. Het is een onvergetelijke ervaring zo hoog in het Noorden en je waant je op een expeditie reis.

Prachtige sfeervolle stad

Tromsø heeft als bijnaam het Parijs van het Noorden en is een sfeervolle stad. De stad heeft een levendige cultuur en er zijn veel leuke restaurants, bars en cafés te vinden. Je kunt er ook een bezoek brengen aan het Polar Museum, dat alles vertelt over de geschiedenis en de natuur van het Arctische gebied.

Tromsø is een geweldige bestemming voor een wintervakantie. De stad biedt een combinatie van prachtige natuur, leuke activiteiten en een sfeervolle omgeving. Een perfecte plek om te genieten van een onvergetelijke wintervakantie.

Wil jij ook een winterse ervaring beleven in Tromsø, Noorwegen? Neem contact met ons op en wij maken graag een persoonlijk reisvoorstel. 

ZOEK EN BOEK
zoek en boek
+ -