1. Voordeliger dan rechtstreeks
 2. Geen reserveringskosten
 3. Eenvoudig en betrouwbaar
 1. Je bent hier:
 2. home
 3. nieuws

Sneeuwzeker op wintersport 01-03-2024

De wintersport is een populaire vakantie onder de Nederlanders, maar hoe zit het met de sneeuwzekerheid is wat men zich steeds vaker afvraagt. Vooral in laaggelegen skigebieden kan het in de toekomst steeds vaker gebeuren dat de pistes in het voor- of naseizoen niet optimaal zijn. Wil je zeker zijn van sneeuw, dan is het verstandig om verder te lezen voor sneeuwzekere wintersport tips!

Kies voor een hoger gebied

Hoe hoger het skigebied, hoe lager de temperatuur. En hoe lager de temperatuur, hoe groter de kans op sneeuw. In Frankrijk zijn er veel skigebieden die boven de 2.000 meter liggen. Deze gebieden hebben dan ook een goede sneeuwzekerheid, zelfs in het voor- en naseizoen.

Enkele voorbeelden van hogere skigebieden in Frankrijk zijn:

 • Les Arcs en Plagne:De Paradiski is een groot aaneengesloten skigebied waar 2 skigebieden; Les Arcs en Plagne zijn samengegaan. De oversteek is met een prachtige grote cabinebaan. Het skigebied van Paradiski is een skigebied voor iedereen. Van beginner tot freerider kan hier zijn sporen trekken. 
 • Val d'Isère en Tignes:Tignes en Val D'Isere liggen in het gebied met de bijnaam “Witter dan wit en groter dan groot”. Stade Naturel. Tignes-Val d’Isère Ski Area is volgens de kenners één van de beste skigebieden ter wereld. Het skigebied is groot en heeft een enorm hoogteverschil, is gevarieerd en sneeuwzeker. Wat dit skigebied zo bijzonder maakt is de enorme variatie aan afdalingen. Zowel de beginners als de gevorderden hebben genoeg keuze.
 • Chamonix-Mont-Blanc:Chamonix is een van de meest populaire bestemmingen van over de wereld. In de straten van Chamonix  hoor je gesprekken in talen van over de gehele wereld. Maar iedereen die komt naar deze bestemming aan de voet van de Mont blanc heeft dezelfde manier van denken. De liefde voor het hooggebergte waar stenen, sneeuw, ijs en dromen bij elkaar komen en domineren. Tijdens het shoppen in het gezellige centrum van Chamonix kijk je op tegen de 4810 meter hoge Mont Blanc.
 • Courchevel, Méribel, Les Menuires Val Thorens:Het skigebied van Les Trois Vallees behoort tot een van de grootste skigebieden ter wereld. 8 skistations maken deel uit van dit skigebied en ruim 600 km pistes zijn aaneengesloten. Voor iedere wintersporter is er in Les3Vallees een piste te vinden. Het skigebied is geopend van november tot de eerste week van mei.
 • Les 2 Alpes: Les Deux Alpes (1650m) is een modern en gezellig wintersportdorp met veel gezichten. Met de gletsjer van de Dôme de la Lauxe (3568m) is het gebied van Les Deux Alpes het hoogste skigebied van Europa. Door de eeuwige sneeuw op deze gletsjer kan er het hele jaar geskied en geboard worden.
 • Alpe d'Huez: Dit uitgestrekte moderne wintersportdorp ligt aan de voet van een magisch skigebied. Door het hoogtebereik van 3330m is het winterseizoen lang en het gebied Grand Rousse van Alpe d'Huez bijzonder sneeuwzeker.

Sneeuwzekerheid door sneeuwkanonnen

De meeste lagere skigebieden maken gebruik van sneeuwkanonnen om de sneeuwzekerheid te garanderen. Tegenwoordig kunnen deze sneeuwkanonnen kunnen zelfs bij temperaturen boven het vriespunt sneeuw produceren. Daardoor kunnen de pistes in de meeste skigebieden ook met slechtere sneeuwomstandigheden gewoon openblijven. Je hoeft hierdoor niet voor een hoog skigebied te kiezen om verzekerd te zijn van sneeuw. Veel skigebieden in Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland ontwikkelen door om ook met minder sneeuw wintersporters te kunnen ontvangen. Heb je twijfel of het skigebied waar jij interesse in hebt voldoende doet aan de sneeuwkwaliteit? Neem contact op met Sneeuwfun en laat je inspireren.

Wil je altijd zeker zijn van voldoend sneeuw tijdens je wintersport?

 • Kies voor een skigebied dat veel hoogtes kent.
 • Reis in het hoogseizoen voor de ideale sneeuwcondities.

Met deze tips ben je verzekerd van een onvergetelijke wintersport, ook als de sneeuwzekerheid niet optimaal is.

ZOEK EN BOEK
zoek en boek
+ -