1. Voordeliger dan rechtstreeks
  2. Geen reserveringskosten
  3. Eenvoudig en betrouwbaar
  1. Je bent hier:
  2. home
  3. nieuws

Leven voor de wintersport 15-01-2020

Naast dat wintersport mijn werk is, is skien mijn grootste hobby. Het leren skien en het plezier hebben in de wintersport heb ik in Engelberg/Zwitserland geleerd. Alle kerstvakanties van mijn jeugd heb ik in Engelberg doorgebracht. Hoe bijzonder is het samen met mijn zus terug te keren naar de plek waar de liefde en passie voor de sneeuw is begonnen.
Zaterdag 11 januari om 2.30 uur rij ik bij Remke  de straat in. Ze staat al buiten met haar spullen, we gaan on route. Voor 11 uur rijden wij Engelberg binnen en besluiten een rondje door het dorp te maken langs de huisjes waar we allemaal gelogeerd hebben. De herinneringen komen boven en er is overal herkenning.
Ik ben 2 jaar geleden nog hier geweest om de samenwerking van Sneeuwfun Reizen met Titlis Resort, Hotel Terasse en Berghotel Trubsee te bekrachtigen en om het skigebied te herontdekken. Helaas was het toen mistig en heb ik niet veel gezien

 


Hoewel er geen poederdagen zijn, is er een best lekker vooruitzicht. Een strakblauwe lucht en alle piste boven geopend. Voor Remke is het 23 jaar geleden dat ze hier is. Hoe bijzonder is dit.

We parkeren de auto bij de Titlis baan. Pakken onze spullen, kleden ons om en gaan naar TRUBSEE waar wij 3 nachten in het berghotel op 1800 meter zullen verblijven. De bagage wordt daar naartoe gebracht en wij kunnen gaan genieten. De dag van aankomst en de dag van vertrek is de skipas ook inclusief de prijs.

Een heerlijke middag met afdalingen waar we telkens ons verbazen hoe wij iedere hobbel nog kennen. Hoewel de bergen hetzelfde zijn gebleven is er veel veranderd. Nergens wachtrijen waardoor we in een paar uur meer skien dan vroeger op een hele dag en wat skien de Zwitsers technisch goed, ik ben onder de indruk.
Na de dag krijgen wij de sleutel van een comfortabele kamer van Bergghotel Trubsee. Met bankje, balkon en een uitzicht, werkelijk adembenemend!
We vallen met ons neus in de boter 4x per seizoen is er moonIight skien vanaf STAND en na een vleesfondue in het gezellige restaurant binden wij de ski's weer onder en skien tot 22.30 uur.
Moe en voldaan kruipen we onder ons heerlijke dikke dekbed, zo typisch Zwitsers.

De ochtend start met een uitgebreid ontbijtbuffet. Met de pistekaart op schoot plannen we de route. Een dag van volop genieten en we doen 2x de route vanaf de Titlis, een gepaalde gele freeride route. Genieten van de gezellige berghutten, eten natuurlijk Goulash soep en er klinkt de hele dag , Weet je nog?
We sluiten de dag af met een gratis slee sessie en hebben zo onwijs genoten
Genoten hebben wij het hele weekend. Engelberg is meer dan een leuk weekend met grote zus!
Wij komen terug!!😍

 
Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, schoenen, lucht, berg, buiten en natuur
Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht, berg, buiten en natuur
Afbeelding kan het volgende bevatten: Remke Danko, glimlacht, lucht en buiten
 
  •  
ZOEK EN BOEK
zoek en boek
+ -